Mooy Logistics en A. van Tilburg slaan de handen in één

AVT truck en trailer service Waddinxveen

30 mei 2016. Mooy Logistics uit Waddinxveen heeft de intentie haar werkplaats te ‘outsourcen’ om zich beter te kunnen focussen op haar kerntaken als logistiek dienstverlener. De samenwerking tussen beide partijen zal worden vorm gegeven in een nieuwe vennootschap “AVT Truck & Trailerservice Waddinxveen B.V.”.

Beoogd is de werkplaats vanaf 20 juni 2016 op commerciële basis te laten leiden door A. van Tilburg waarmee de flexibiliteit voor Mooy Logistics wordt geborgd. De keuze voor A. van Tilburg resulteert in een sterke partner op het gebied van Truck- & Traileronderhoud met focus op de integrale kostenverlaging. Door de commerciële benadering wordt tevens de regio Waddinxveen versterkt met een goed geoutilleerde garage en veel vakkennis.

Ton van Tilburg (AVT): “De samenwerking tussen Mooy en AVT gaat al vele jaren terug en deze stap past perfect binnen onze groei strategie. Na de opening van een vestiging in Rotterdam voor de ‘parts’-verkoop, januari jl., is dit de volgende logische stap in de groei van ons bedrijf. We zien bij steeds meer logistieke bedrijven de wens zich te richten op hun corebusiness en het onderhoud van het wagenpark uit te besteden aan specialisten zoals AVT”.

Willem Zonnevijlle (Mooy): “De logistieke sector eist steeds meer aandacht. Het outsourcen van de werkplaats geeft meer ruimte om ons nóg intensiever te kunnen richten op het complete logistieke proces en om de verdere professionalisering vorm te kunnen geven. Voor Mooy Logistics betekent deze joint venture dat we een professionele partner hebben voor het onderhoud van trucks, trailers en de koelunits met afspraken op basis van een SLA. Op deze manier kunnen we de fantastische werkplaats (qua locatie, vakmensen en inrichting) beter in de markt zetten”.

A. van Tilburg BV uit Roosendaal is al 50 jaar een sterke speler op het gebied van merk ongebonden onderhoud voor Trucks en Trailers. Met vestigingen in Rotterdam (Hoogvliet), Moerdijk, Roosendaal en Breda (Hazeldonk) en ca 150 medewerkers realiseert zij een zo laag mogelijke ‘ total cost of maintenance’ voor het transportmaterieel van haar klanten. Dit door middel van eigen werkplaatsen voor de service en de technische groothandel voor het leveren van truck- en trailerparts. Vooruitstrevende IT oplossingen (www.tilbusoft.nl) zijn hierbij de leidraad. Website www.avt.nl

Mooy Logistics BV uit Waddinxveen is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten, maar ook van andere geconditioneerde producten. Haar dienstverlening beperkt zich niet tot opslag/overslag en het vervoeren van de goederen, maar omvat desgewenst de handling van de producten van A tot Z. Bij Mooy Logistics werken circa 350 medewerkers en rijden 110 moderne combinaties. Website www.mooy.nl.