1966

Raadhuisstraat, Roosendaal

In 1966 is Arnold van Tilburg samen met zijn vrouw Bep van Tilburg-Snijders gestart met het bedrijf in Roosendaal aan de Raadhuisstraat, nu het centrum van de stad. Als twee rasechte ‘Bredanaars’ hebben ze toentertijd de sprong gewaagd. De roots lagen in het begin bij het specialisme van remmen en koppelingen; al heel snel kwam hier de hydrauliek bij. Van één pand zijn ze al snel in twee panden gaan zitten, naast elkaar.

Raadhuisstraat

1977

Driehoekstraat 20

De Meeten

In 1977 was de eerste grote stap: de toenmalige nieuwbouw aan de Driehoekstraat/De Meeten in Roosendaal werd in gebruik genomen. Voor die tijd een gigantisch pand! Hier zijn de werkplaatsen zich verder gaan ontwikkelen.
.

1987

Uitbreiding hydrauliekwerkplaats

In 1987 heeft er in Roosendaal wederom een flinke uitbreiding plaatsgevonden. De specialistische hydrauliekwerkplaats werd gebouwd en ingericht. Ondertussen is de stap gemaakt om te stoppen met personenwagenonderdelen en ons geheel te richten op de ‘zware sector’; industrie en motoren- en cilinderkoprevisie.

Pand AVT Metaal

1988

Truck en trailer onderhoud AVT Hazeldonk

Hazeldonk

In 1988 is de vestiging in Hazeldonk opgestart. Het was het eerste merkongebonden servicebedrijf van A. van Tilburg voor trucks en trailers.

1990

Na zijn studie HTS autotechniek aan de Katholieke Universiteit in Leuven komt in 1990 Ton van Tilburg, zoon van de oprichters, werken in het bedrijf. In eerste instantie als monteur op Hazeldonk om het vak te leren.

1997

A van tilburg vestiging Moerdijk

Moerdijk

In 1997 wordt de beslissing gemaakt om een vestiging in Moerdijk te openen. Het industriegebied Moerdijk komt vanaf die tijd in een stroomversnelling en
A. van Tilburg is er precies op tijd bij. Het wordt een bedrijf voor truck-, trailer- en hydrauliekservice. In die jaren komt ook de vrouw van Ton van Tilburg, Conny, in het bedrijf werken.

Voor de regionale service is het verzorgingsgebied nu gegroeid van Vlissingen tot Tilburg en van de Drechtsteden en Rotterdam tot Antwerpen.

Met een aantal takken is A. van Tilburg ondertussen landelijk en internationaal gaan werken. Dit betreft vooral de Offshore markt, de specialistische hydraulische cilinders en manifolds, de hydraulische powerpacks en bouw van speciale hydraulische machines.

2008

Nieuwe locatie Roosendaal

In april 2008 wordt de grote nieuwbouw in Roosendaal in gebruik genomen. Het is een zichtlocatie aan de A58 bij afrit Zegge, met 18.000m2 grondoppervlakte en ruim 6.000m2 bebouwd. Alle hoofdactiviteiten zitten hier onder één dak maar zijn wel onderling gescheiden. Ook de administratie voor alle bedrijven is hier gevestigd evenals de directie. Het is een ‘groen’ pand met warmtepompen, koeling voor de werkplaatsen en lage energiekosten.

In de nieuwbouw zijn we ook gestart met een van de modernste trailerservice bedrijven in Roosendaal.

AVT roosendaal

2009

AVT Gaston

Gaston Hydrauliek

Een volgende mijlpaal is de overname van Gaston Hydrauliek en Laadtechniek in 2009. Dit in laadkleppen en laad-en lostechniek gespecialiseerde bedrijf blijft als een zelfstandig bedrijf werken onder eigen naam.

2011

AVT Metaal Roosendaal

Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en een compleet pakket aan te kunnen bieden is AVT in 2011 in Roosendaal gestart met AVT Metaal. Deze uitbreiding van de werkzaamheden van AVT zorgt ervoor dat de klant een “kaal” geëgineerd manifold rechtstreeks bij AVT kan bestellen. Inmiddels wordt deze afdeling ook ondersteunt door de afdeling AVT HydraulIQ, het zusterbedrijf waar het hydraulisch systeem getekend, geassembleerd en getest kan worden. Ook nabehandeling als vernikkelen of anodiseren behoord tot de mogelijkheden. AVT Metaal heeft voor een flinke stap gezorgd als het gaat om het binnenshuis van dienst zijn van de klanten.

2015

AVT parts hoogvliet

Hoogvliet

Voor de Technische Groothandel, welke nu de nieuwe handelsnaam “AVT Parts” voert, was de volgende logische stap om een vestiging te openen in Rotterdam/Hoogvliet. De huidige klanten in deze regio konden we hiermee een nog betere dienstverlening aanbieden.

2016

50 jaar

2016 is een mooi jubileumjaar. 50 jaar A. van Tilburg!

50 jaar AVT
AVT truck en trailer onderhoud locatie waddinxveen

Waddinxveen

Mooy Logistics uit Waddinxveen heeft besloten haar werkplaats te ‘outsourcen’. De nieuwe werkplaats met de naam “AVT Truck & Trailerservice Waddinxveen B.V.” is een joint venture tussen Mooy Logistics BV en AVT Truck & Trailerservice B.V. De werkplaats wordt vanaf 20 juni 2016 op commerciële basis geleid door A. van Tilburg.

2018

De Kort Trailerservice overgedragen aan AVT

Per 1 november 2018 is de continuïteit van ‘De Kort Trailerservice’ (KTS) overgedragen aan A. van Tilburg groep (AVT). KTS is een bedrijf met 27 jaar (1991) ervaring en een gerenommeerde naam in de regio Roosendaal e.o. evenals AVT (1966). Voor AVT sluit deze overname uitstekend aan bij haar strategie. De ervaring en het trouwe klantenbestand van KTS zorgt ervoor dat AVT nog beter van dienst kan zijn in het traileronderhoud in de regio.

2019

AVT start franchise onderneming CSN aandrijfassen Nederland op 

Per 1 september 2019 is CSN Nederland BV opgericht. De Nederlandse onafhankelijke franchisepartner van WiCHMANN GmbH in Osnabrück, Duitsland. CSN produceerd aandrijfassen voor HCV, LCV en industie voor de Nederlandse markt.

AVT Bandenservice BV op het bedrijven terrein Hazeldonk (Breda) 

Per 1 januari 2019 hebben we In Breda (bedrijven terrein Hazeldonk) AVT Bandenservice BV opgericht. Binnen de AVT groep is dit een belangrijk onderdeel om ons one stop shop concept compleet te maken. Eén adres waar uw wagenpark in topconditie blijft.

2021

Overname Hydraulica Brabant 

Per 1 april 2021 is er een samenwerking is tussen Hydraulica Brabant uit Waalwijk en A. van Tilburg Hydrauliek BV uit Roosendaal (AVT). Concreet betekent dit, dat de oud-eigenaar van Hydraulica Brabant, Loek Kitselaar, voor AVT gaat werken en zijn bedrijf heeft overgedragen.

Overname Car Electric 

Per Jan 2021 is er een samenwerking tussen Car Electric en de AVT groep.

De visie achter deze stap is dat Car Electric continuïteit wil hebben. We staan aan de vooravond  van een markt die steeds belangrijker wordt: de elektrificatie van onze voertuigen en een wens van Ton Dekkers om een andere stap in zijn leven te zetten. Bij AVT is er de wens om, naast de revisie van verbrandingsmotoren, juist op de markt van voertuig elektrificatie en airco te gaan bewegen. Daarom zijn we onze krachten gaan bundelen.

2022

Uitbreiding Hoodkantoor Roosendaal 

Met deze uitbreiding investeert AVT in 10.800 m2 parking waar 78 genummerde parkeervakken komen voor truck en trailers, een mileu straat en een aparte ruimte voor demontage voor stapelen van trailers.

Daarnaast  bouwen we ons bestaande pand uit met zo’n 3500m2 waar we onze activiteiten verder continueren.

AVT nieuwbouw 2021-2022

FUTURE