1966

Raadhuisstraat, Roosendaal

In 1966 is Arnold van Tilburg samen met zijn vrouw Bep van Tilburg-Snijders gestart met het bedrijf in Roosendaal aan de Raadhuisstraat, nu het centrum van de stad. Als twee rasechte ‘Bredanaars’ hebben ze toentertijd de sprong gewaagd. De roots lagen in het begin bij het specialisme van remmen en koppelingen; al heel snel kwam hier de hydrauliek bij. Van één pand zijn ze al snel in twee panden gaan zitten, naast elkaar.

1977

De Meeten

In 1977 was de eerste grote stap: de toenmalige nieuwbouw aan de Driehoekstraat/De Meeten in Roosendaal werd in gebruik genomen. Voor die tijd een gigantisch pand! Hier zijn de werkplaatsen zich verder gaan ontwikkelen.
.

1987

Uitbreiding hydrauliekwerkplaats

In 1987 heeft er in Roosendaal wederom een flinke uitbreiding plaatsgevonden. De specialistische hydrauliekwerkplaats werd gebouwd en ingericht. Ondertussen is de stap gemaakt om te stoppen met personenwagenonderdelen en ons geheel te richten op de ‘zware sector’; industrie en motoren- en cilinderkoprevisie.

1988

Hazeldonk

In 1988 is de vestiging in Hazeldonk opgestart. Het was het eerste merkongebonden servicebedrijf van A. van Tilburg voor trucks en trailers.

Na zijn studie HTS autotechniek aan de Katholieke Universiteit in Leuven komt in 1990 Ton van Tilburg, zoon van de oprichters, werken in het bedrijf. In eerste instantie als monteur op Hazeldonk om het vak te leren.

1990

1997

Moerdijk

In 1997 wordt de beslissing gemaakt om een vestiging in Moerdijk te openen. Het industriegebied Moerdijk komt vanaf die tijd in een stroomversnelling en
A. van Tilburg is er precies op tijd bij. Het wordt een bedrijf voor truck-, trailer- en hydrauliekservice. In die jaren komt ook de vrouw van Ton van Tilburg, Conny, in het bedrijf werken.

Voor de regionale service is het verzorgingsgebied nu gegroeid van Vlissingen tot Tilburg en van de Drechtsteden en Rotterdam tot Antwerpen.

Met een aantal takken is A. van Tilburg ondertussen landelijk en internationaal gaan werken. Dit betreft vooral de Offshore markt, de specialistische hydraulische cilinders en manifolds, de hydraulische powerpacks en bouw van speciale hydraulische machines.

Nieuwe locatie Roosendaal

In april 2008 wordt de grote nieuwbouw in Roosendaal in gebruik genomen. Het is een zichtlocatie aan de A58 bij afrit Zegge, met 18.000m2 grondoppervlakte en ruim 6.000m2 bebouwd. Alle hoofdactiviteiten zitten hier onder één dak maar zijn wel onderling gescheiden. Ook de administratie voor alle bedrijven is hier gevestigd evenals de directie. Het is een ‘groen’ pand met warmtepompen, koeling voor de werkplaatsen en lage energiekosten.

In de nieuwbouw zijn we ook gestart met een van de modernste trailerservice bedrijven in Roosendaal.

2008

2009

Gaston Hydrauliek

Een volgende mijlpaal is de overname van Gaston Hydrauliek en Laadtechniek in 2009. Dit in laadkleppen en laad-en lostechniek gespecialiseerde bedrijf blijft als een zelfstandig bedrijf werken onder eigen naam.

Hoogvliet

Voor de Technische Groothandel, welke nu de nieuwe handelsnaam “AVT Parts” voert, was de volgende logische stap om een vestiging te openen in Rotterdam/Hoogvliet. De huidige klanten in deze regio konden we hiermee een nog betere dienstverlening aanbieden.

2015

50 jaar

2016 is een mooi jubileumjaar. 50 jaar A. van Tilburg!

2016

Waddinxveen

Mooy Logistics uit Waddinxveen heeft besloten haar werkplaats te ‘outsourcen’. De nieuwe werkplaats met de naam “AVT Truck & Trailerservice Waddinxveen B.V.” is een joint venture tussen Mooy Logistics BV en AVT Truck & Trailerservice B.V. De werkplaats wordt vanaf 20 juni 2016 op commerciële basis geleid door A. van Tilburg.

FUTURE