Modulaire productielijn van staalplaat naar pijp

AVT HydraulIQ werd bekroond met een project om een mobiele productielijn voorzien van hydraulische kracht en aansturing

Voor dit project hebben we 63 cilinders met Ø 40-320 (250 bar), zes hydraulische aggregaten, zes spruitstukken, inclusief alle aansluitingen, slangen, koppelingen en diverse kleppen ontworpen, gefabriceerd, geïnstalleerd en getest.

De cilinders worden aangedreven door een HPU en een hydromotor zet de hydraulische energie om in mechanische energie voor de mobiele spiraalvormige lasmachine. Alle hydraulische componenten zijn door AVT HydrauliQ voorzien met een NORSOK standaard M-501 coating. De machine moest zodanig ontworpen worden dat de transport naar alle delen van de wereld mogelijk was. Daarom hebben we deze opgedeeld in modules, gemaakt met de beste materialen en elke module werd apart aangedreven door zijn eigen HPU, cilinders en spruitstuk. Deze mobiele productielijn is gebouwd om buislengtes te produceren met een diameter tot Ø2200, wordt automatisch gevoerd en hydraulisch aangedreven. Deze machine moet over de hele wereld worden ingezet om de transport kosten van complete buizen te reduceren. Op locatie kan deze machine spiraalvormige staalplaten in elke gewenste diameter en lengte lassen. De volledige machine kan losgekoppeld worden, zodat elk deel in een container verscheept kan worden.

Onze uitdagingen:

  • Alle modules moeten zo klein mogelijk (voor efficiënte vervoer in containers volgens NEN-EN-ISO 4413: 2010EN) en licht van gewicht zijn.
  • Het laatste gaf ons extra uitdagingen bij het ontwerpen van onze spruitstukken en hydraulische power units. In een tijdsbestek van 6 maanden moest deze machine voltooid zijn. Om de leverdatum te halen zijn alle montage, testen van het hydraulische systeem en de elektronische onderdelen van de modules uitgevoerd in onze werkplaats te Roosendaal met een laatste test bij opdrachtgevers plaats.